آغاز هفته دولت و سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر گرامی باد

ساخت وبلاگ

با تمام خستگی لبخند داشت (رجایی)

چشمهایش حیرت آیینه بودغربتش سنگین تر از آدینه بود
با شقایق نسبت دیرینه داشتزخم صدها دشنه را بر سینه داشت
عشق از او مهربانی می گرفتچشمش از دریا نشانی می گرفت
با کتاب زیستن بیگانه بوددر مسیر شعله ها پروانه بود
با تمام خستگی لبخند داشتگرچه با غم ریشه اش پیوند داشت

هنر باهنر

هنر باهنر شوریدگی او در مقام پرستش و عشق بود و با همین شوریدگی و شیدایی بود که بر هر چه غیر حق بود شورید و با همان دلدادگی و شوریدگی به شهود و شهادت رسید که ارج و هنر او جز این نبود.

سلوک آشن

شیوه زندگی شهید رجایی برای آنها که شیفته تزکیه و خدمتند مرامی آشناست. او که از کاسبی و دوره گردی شروع کرد تا زمان شهادت با مردم و در میان مردم ماند و تلاش کرد آنجا که برای محرومان نمی تواند کاری کند، با صداقت و خضوع با ایشان همنوایی و همدردی کند و دست کم در زندگی خویش به سان ضعیف ترین طبقات مردم زندگی کند.

رجایی، معلم واقعی

همسر شهید رجایی می گوید: او در زندگی برای من یک معلم واقعی بود؛ چرا که فقط حرف نمی زد، بلکه عمل می کرد و بهترین ویژگی یک معلم همان عمل اوست. همیشه اگر ضعفی در خودش می دید، سعی می کرد در آن مورد کسی را نصیحت نکند و تا خودش را اصلاح نمی کرد، بر زبان نمی آورد.

پیمانی با خدا

در حساس ترین وضعیت و بحرانی ترین زمان ها و حتی در مهم ترین جلسات مملکتی دیده نشد که شهید رجایی از سعادت درک نماز اول وقت غافل باشد. او با خدای خود پیمان بسته بود که پیش از خواندن نماز از خوردن غذا خودداری کند و برای تخلف از آن مجازاتی نیز برای خود قرار داده بود. از این رو در بحرانی ترین زمان ها هم دیده نشد که شهید رجایی از درک نماز اول وقت غافل شود.

عالمی مجاهد

شهید باهنر، عالمی مجاهد بود که بیشتر عمر 48 ساله خود را در راه خدمت به اسلام و مسلمانان گذراند. او در زمان طاغوت مبارزات خود را در دو جبهه گستراند و با سعی و جدیت تمام به آنها پرداخت. این دو جبهه یکی جبهه عقیدتی و فرهنگی و برخورد بنیادین برای اصلاح پایه های فرهنگی جامعه و دیگری مبارزه مستقیم با رژیم طاغوت بود.

دو قهرمان همیشه جاوید

رجایی و باهنر، دو نام آشنا و دو وجود با برکت و دو انسان مکتبی ـ انقلابی، تا ابد در وجدان امت اسلامی زنده و جاویدانند. رجایی و باهنر دو قهرمانند که در ایمان و استقامت و عمل صالح گوی سبقت از دیگران بوده اند؛ دو نفس مطمئنه اند که ندای دعوت حق را بی درنگ لبیک گفته و به جرگه بندگان خاص خدا پیوسته اند؛ دو عبد صالحند و دو ترجمان عبادت و عبودیت، که حیات طیبه خویش را در پیوند دائم با معبود بنیاد نهاده اند.

رجایی و باهنر در منظر امام

آقای رجایی و آقای باهنر هر دو شهیدی هستند که با هم در جبهه های نبرد با قدرت های فاسد هم جنگ و هم رزم بودند. خداوند خواست که با هم از این دنیا هجرت کنند و به سوی او هجرت کنند.

در عین حال که شهادت این دو بزرگوار برای من بسیار مشکل است، می دانم که آنها به رفیع اعلا متصل شده اند و برای آنها آرامش هست.

در سوگ یاران

خواهم از طوفان غم چون ابر در هامون بگریمدیده را دریا کنم در سوگ یاران خون بگریم
از غم مرگ عزیزان جوی ها بندم به دامنبهر آن دریادلان صد دجله و جیحون بگریم
در عزای عاشقان کوی لیلای حقیقتسر نهم اندر بیابان زار چون مجنون بگریم
با دلی سوزان و با اشکی دمادم شمع آسادر غم پروانگان با آه آتش گون بگریم
با دو چشم خون فشان در مرگ جانسوز رجاییروز و شب در کنج حسرت با دلی محزون بگریم
یاد روی باهنر در خاطرم چون نقش بنددبر جفای نقش بند گنبد گردون بگریم
بهر هفتاد و دو تن بسیار کردم گریه امادر عزای این دو تن شاید کز آن افزون بگریم

مردمی بودن

مهم ترین ویژگی رجایی و باهنر برانگیخته شدن آنها از میان مردم و پیوستگی دایم آنها بامردم بود. به طوری که هرگاه انسان با آن دو شهید گرانقدر برخورد می کرد احساس می کرد که همیشه با مردمند و مشکلات جامعه را با تمام وجود لمس کرده اند.

ولایت فقیه پیوند اعتقادی

شهید رجایی در مورد رهبری می گویند: «مسئله رهبری بنا بر ضرورت انقلاب باید خوب شناخته شود. رهبری در شخص امام نیست؛ در موضوع امام است، موضوع مرجع تقلید است. مرجع تقلید با مصدق فرق می کند؛ با لنین فرق می کند [...] کلیه حرکات ما از موقعی که چشم باز می کنیم (صبح) تا موقعی که چشممان را می بندیم (شب) هر کاری که می کنیم یک مسئله شرعی است. چه کسی این مسئله شرعی را مشخص می کند؟ مرجع تقلید. پیوند را احساس کنید. پیوند، پیوند اعتقادی است، نه پیوند سیاسی. پیوند سیاسی یک بعد رهبری است».

اندیشمندی فرهیخته

بی شک شهید باهنر از تلاشگران بزرگ صحنه اندیشه و فرهنگ اسلامی است. او از جمله بزرگان و اندیشمندانی بود که در راه تحول فکری و فرهنگی جامعه گام های بسیار بزرگ و مؤثری همراه با سایر همفکران خود برمی داشت. به طوری که به جرأت می توان ادعا کرد که از عوامل مهمی که سبب آگاهی و روشن بینی نسل حاضر شده، اقدامات گسترده فرهنگی شهید باهنر و سایر دوستان همکار و همفکرش در گذشته است.

دولت در نظرگاه امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب

دولت باید با تمام قدرت آن طوری که علی(ع) برای محرومین دل می سوزاند، این [دولت] هم با تمام قدرت دل بسوزاند برای محرومین. مثل یک پدری که بچه هایش اگر گرسنه بمانند، چطور با دل افسرده دنبال این می رود که آنها را سیر کند، یک دولت تابع امیرالمؤمنین باید این طور باشد.

دولت در نگاه رهبر معظم انقلاب، آیة الله خامنه ای(مد ظله العالی)

... شاید بشود گفت که خود این مناسبت هفته دولت ما، یکی از تصادف های پرمعناست. هفته ی دولت یک کشور، یادبود شهادت دو شخصیت دولتی برجسته است. راه خدمتگزاری به مردم باید با توجه کامل به شاخصه هایی که در وجود شریف امام خمینی(ره)متبلور بود، با قدرت و قوت، امید به آینده و اعتماد به کمک های پروردگار ادامه یابد [و] اگر می خواهید در کارهایتان موفق باشید، سعی کنید انسجام دولت و نظام در سطح عالی حفظ شود [و] من مطمئنم که شما موفق خواهید بود.

دولتی مکتبی

دولت شهید رجایی نمونه عینی دولت اسلامی و مکتبی به حساب می آید و این حقیقتی است که نه در سخن، بلکه در رفتار آن شهید عزیز به زیباترین شکل نمود می یافت. در مدتی که شهید رجایی رئیس جمهور بود، ارزش های والایی چون ساده زیستی، صرفه جویی، پرهیز از اسراف، کنترل و حفظ بیت المال، اجتناب و پرهیز از تجمل گرایی و بی اعتنایی به مقام و ریاست در سیره شهید رجایی و دولتمردانی که با ایشان همکاری و همیاری صمیمانه داشتند تجلی یافت. احتیاط ها، دقت ها و مراقبت های ممتد او در تمام حرکات و عملکردهایش، کارگزاران و مدیران نظام را نیز به احتیاط و مراقبت کشانده بود.

جذبه های الهی و انسانی شهید رجایی

شهید رجایی از زمامدارانی بود که هیچ گاه اسیر جلوه های کاذب قدرت و ریاست نشد و خویشتن انسانی خویش را با گرایش های باطل ناشی از حب جاه و مقام باطل نساخت. مراقبت ها و تلاش هایی که شهید رجایی در دوران زندگی و مبارزه سیاسی خویش داشت، چنان بود که جز با انگیزه الهی و به منظور خدمت به مردم انجام نمی داد و به همین دلیل بود که در مدت تصدی پست های نخست وزیری و ریاست جمهور همواره در اوج فروتنی و خاکساری زیست.

یک خاطره، روح بزرگ و الهی

آقای رجایی برای اینکه به دفتر کارش داخل شود، از اتاق من که مسئول دفتر او بودم عبور می کرد. یک روز صبح که به اتاق من آمد، به ایشان سلام کردم. جوابی داد و وارد دفتر کارش شد. بعد از چند لحظه مرا خواست. گفتم: چه فرمایشی دارید؟ گفت: کاری ندارم؛ می خواستم از شما معذرت خواهی کنم. با تعجب پرسیدم: معذرت برای چه؟ گفت: به نظرم این طور آمد که وقتی وارد اتاق کار شما شدم و به من سلام کردی، خوب نتوانستم جواب سلام شما را بدهم... از اینرو شما را خواستم که اگر نقصی در رفتار من دیده اید بر من ببخشید و مرا حلال کنید. به حال معنوی و اخلاقی ایشان غبطه خوردم که چه کرامت نفسی دارند.

کتابخانه صاحب الزمان (عج)روستای پهنایی...
ما را در سایت کتابخانه صاحب الزمان (عج)روستای پهنایی دنبال می کنید

برچسب : آغاز هفته دولت,آغاز هفته دولت گرامی باد,آغاز هفته دولت چه روزی است,آغاز هفته دولت 93,تبریک آغاز هفته دولت,تاریخ آغاز هفته دولت,آغاز هفته ی دولت,متن آغاز هفته دولت,پیام تبریک آغاز هفته دولت,پیامک تبریک آغاز هفته دولت, نویسنده : sahebazzamanpahnayeo بازدید : 9 تاريخ : دوشنبه 29 شهريور 1395 ساعت: 9:17